Han er sin generations største komponist, men har ikke noget at sige

Årets Klang Festival i København sluttede af med et fortryllende illusionsværk af Simon Steen-Andersen. ”Walk the Walk” var teknisk berusende, men handler kunst blot om at imponere?

"46-årige Simon Steen-Andersen er uden tvivl en af de mest spektakulære komponister i sin generation", skriver anmelderen.
"46-årige Simon Steen-Andersen er uden tvivl en af de mest spektakulære komponister i sin generation", skriver anmelderen. . Foto: Lars Svankjær.

46-årige Simon Steen-Andersen er uden tvivl en af de mest spektakulære komponister i sin generation. Ikke blot herhjemme, men i hele Europa. Med hæsblæsende lydpartiturer og en veludviklet sans for slapstick er han noget så sjældent som en frontløber for klassisk musik med et komisk glimt i øjet.

Han har præsteret afsindige værker, hvor flygler styrter mod jorden fra anden sals højde. En opera er blevet til med det udgangspunkt, at sangerne er frarøvet deres stemme. Steen-Andersen har sågar forvandlet hele Wagners ikoniske operahus i Bayreuth til lydteater, fra kælder til tagryg.