Hella Joof: ”Hvis du vil undgå at vælte, så må du gro rødder, og det tager tid og kræfter”

Hvorfor er det vigtigt for mennesker at have et sted at høre til? Det handler ugens udgave af Kristeligt Dagblads Magasin om

Hella Joof: ”Hvis du vil undgå at vælte, så må du gro rødder, og det tager tid og kræfter”

Dette er introteksten til Kristeligt Dagblads Magasin søndag den 5. februar 2023. Klik her for at læse magasinet (kun adgang for abonnenter).

"Der findes ingen væren uden et sted,” siger litteraturprofessor Anne-Marie Mai.

Og dermed er scenen sat for denne uges magasin. På de næste sider ser vi nærmere på, hvordan man bliver formet af det sted, man kommer fra. Hvad der sker, når man flytter derfra. Og hvorfor det er vigtigt at have et sted at høre til.

”Der gemmer sig en kæmpestor historie i det her med 
at blive omplantet, at skulle finde sig selv på ny. Og at den, man troede, man var, ikke længere rækker,” siger filminstruktør Hella Joof, der er aktuel med en film, som netop handler om at flytte langt væk fra det, man kender. Den kan du læse mere om bagerst i magasinet.

Inden da kan du møde Erling Jepsen, der i de første 
cirka 20 år af sit forfatterskab som ung sønderjyde skrev dramatik om hovedstaden – og de næste cirka 20 år fra sin bopæl i København har skrevet romaner om Sønderjylland. Og så kan du læse, hvorfor kulturkommentator Anne Sophia Hermansen mener, at ”det er sundt at have det med din hjemstavn, som du har det med din familie”.

Kristeligt Dagblads Magasin samler hver uge de bedste artikler fra papir- og netavisen om tidens vigtige emner. Alle artiklerne er læst op, så du har mulighed for at lytte til dem i Kristeligt Dagblads app.

Tak, fordi du læser eller lytter med.