Hinduer advarer mod 'Engle og Dæmoner'

Hinduer i USA anklager Dan Brown-filmatiseringen for at angribe alle troende. De kræver advarselsskilte klippet ind i filmen, hvor der står "Dette er ren fiktion"

'Engle og Dæmoner' er i USA blevet vurderet til at være tilladt for alle over 13. Men hinduer vil have grænsen hævet til 17 år - den strengest mulige censur på skalaen. Billede fra filmen.
'Engle og Dæmoner' er i USA blevet vurderet til at være tilladt for alle over 13. Men hinduer vil have grænsen hævet til 17 år - den strengest mulige censur på skalaen. Billede fra filmen. Foto: Photo ITAR-TASS.

Filmen "Engle og Dæmoner" skader alle troende og bør censureres strengt.

Det mener fremstrædende hinduister i USA. Filmen udstiller katolikker som mordere, konspiratister og galninge. Derfor skal den være totalt forbudt for børn under 17.

Og ikke nok med det: Filmen skal forsynes med skilte først og sidst, hvor der med fede typer står: "DETTE ER REN FIKTION".

Samme information skal gå igen i alle reklamer for filmen.

Det siger præsidenten for "Universal Society of Hinduism" Rajan Zed til Nevada Today, skriver Los Angeles Chronicle.

Skaber vrangforestillinger
- Film er et magtfuldt medie, der kan skabe vrangforestillinger i hovederne på folk, især unge. Vi vil ikke have den næste generation til at vokse op med et forskruet syn på religion, siger Rajan Zed.

Adspurgt hvorfor han advarer mod en film, der handler om katolikker, svarer han:

- Selvom vi kommer fra meget forskellige traditioner, er vi alle fælles om at søge den ultimative virkelighed. Derfor bør vi støtte hinanden.

Stød ikke religiøse
Han fortsætter med at sige, at tro er helligt og dyrebart for mange mennesker. Filmskabere skal derfor være forsigtige, når de fremstiller religion.

Katolikkerne selv har ikke været ude med advarsler. Tværtimod roser Vatikanets avis, LOsservatore Romano, "Engle og Dæmoner" for flot instruktion. Filmens udstilling af troende kalder Vatikanet for "harmløs".