Hvem var Shakespeares naboer? Ny bog giver svaret

Den britiske teaterhistoriker Geoffrey Marsh har undersøgt, hvem der boede i London-sognet Saint Helen’s samtidig med William Shakespeare og inspirerede den kendte dramatiker til skuespil som ”Romeo og Julie”, ”En skærsommernatsdrøm” og ”Købmanden i Venedig”

Marsh indfanger pragtfuldt livet på Shakespeares tid i sin originale mikrohistoriske skildring af forfatterens kvarter.
Marsh indfanger pragtfuldt livet på Shakespeares tid i sin originale mikrohistoriske skildring af forfatterens kvarter. Foto: Nf/Ritzau Scanpix

En af de glæder, som coronapandemiens rejserestriktioner har sat en midlertidig stopper for, er den frydefulde oplevelse af at daske rundt på må og få en i en velassorteret engelsk boghandel. Enhver, der i øjeblikket savner fordums tids endeløse eftermiddage blandt bogstakke og reoler, kender ø-folkets umættelige interesse for egen historie. Bestandigt finder historikere og forfattere nye vinkler på afgørende begivenheder i Storbritanniens historie og originale perspektiver på fortidens store personligheder. Af alle betydningsfulde englændere er den største måske den på en gang navnkundige og gådefulde William Shakespeare, om hvem museumsinspektør og teaterhistoriker Geoffrey Marsh netop har udgivet en både lærd og underholdende bog.

Artiklen fortsætter under annoncen