I Brugsen blev der delt historier

Ny bog om en vigtig del af danskernes historie: Brugsen

"Kristian Ditlev Jensen er en velskrivende forfatter, og 'Vi mødes i Brugsen' er en af den slags bøger man gerne anbefaler til andre, skriver Mie Petersen. Arkivfoto.
"Kristian Ditlev Jensen er en velskrivende forfatter, og 'Vi mødes i Brugsen' er en af den slags bøger man gerne anbefaler til andre, skriver Mie Petersen. Arkivfoto. . Foto: Kaare Viemose/BAM.

Bogen ”Vi mødes i Brugsen - Danmarkshistorie set gennem de varer, vi købte” er måske en af den slags bøger, som nogle pr. automatik ville vælge fra. For helt ærligt: Hvem har tid til at sætte sig ind i Brugsens historie?

Men tænker man sådan og handler derefter, så snyder man sig selv for en stor læseoplevelse, ikke bare for et stykke Danmarkshistorie, men også for et kært møde med fortiden.

Bogen er illustreret med blandt andet plakater, emballager og reklamer, og minderne vælter frem fra den tid, da den lokale brugs i den sydsjællandske købstad, hvor undertegnedes familie foretog de ugentlige storindkøb, ikke bare var stedet, hvor der blev handlet, men også stedet, hvor der blev udvekslet seneste nyt.

Et besøg i Brugsen var ikke kun indkøb, det var hilsen-på og samtale.

Forfatteren Kristian Ditlev Jensen bringer læserne i øjenhøjde med vores egen fortid, samtidig med at han tegner et mere overordnet kulturhistorisk billede af danskernes hverdagsliv med særlig vægt på perioden fra 1940'erne til 2010'erne.

Kristian Ditlev Jensen er en velskrivende forfatter, og ”Vi mødes i Brugsen” er en af den slags bøger man gerne anbefaler til andre.

mie@k.dk