Prøv avisen

Indsamlere jubler: Hjælpelysten er intakt

Indsamlingen til sultkatastrofen på Afrikas Horn sidste år fik ikke indflydelse på Danmarks Indsamling 2012

Arrangørerne bag Danmarks Indsamling 2012 er med egne ord "jublende lykkelige" over, at der blev samlet 87 millioner kroner ind til børn på flugt i Afrika, da indsamlingen kulminerede fredag aften med et stort tv-show.

På forhånd var der en vis nervøsitet for, om danskerne ville beholde moneterne i tegnebogen denne gang oven på den store indsamling sidste efterår, hvor der blev samlet 111 millioner kroner ind til ofrene for sultkatastrofen på Afrikas Horn.

- Sammen med den generelle økonomiske krise kunne det have talt for et lavere tal. Men vi er taknemmelige for, at danskerne igen har valgt at støtte op om indsamlingen.

- Vores mål var at ramme samme niveau som 2010, hvor der blev samlet netop 87 millioner kroner ind, og det lykkedes jo, siger talsmand for projektet, Line Grove Hermansen fra SOS Børnebyerne.

Danmarks Indsamling centrerer sig om det stort anlagte tv-show, hvor både virksomheder og private kan donere penge.

I en måned forinden har almindelige danskere, virksomheder og institutioner dog også skrabet penge sammen, og Line Grove Hermansen oplever et stigende engagement i forbindelse med det årlige show.

- Vi har haft dagplejemødre, der på eget initiativ har bagt og solgt cupcakes, danske efterskoleelever har gjort nogle vilde ting og er blandt andet hoppet i havnen i dette vejr, og vi har haft værnepligtige, der har taget penge for at lave armstrækninger.

- Trods megen snak om fyringer og økonomiske problemer virker det til, at rigtig mange danskere stadig har lyst til at gøre noget for andre, siger Line Grove Hermansen.

Bag Danmarks Indsamling står DR og 12 af landets største humanitære organisationer.

I 2010 blev der sat rekord med 130 millioner indsamlede kroner. Dengang gik pengene til Afrikas kvinder og ekstraordinært til ofrene for jordskælvet i Haiti, som kort forinden havde rystet ønationen.