Prøv avisen

Inspiration kan komme hvor som helst

Poul Pava har en travl sommer. -- Foto: Hans Christian Jacobsen.

Kunstneren, designeren og forretningsmanden Poul Pava holder sjældent helt fri. Til gengæld forsøger han at give sig tid til at nyde hverdagen med sine børn

Hvordan holder du sommerferie?

"Jeg har lige åbnet en restaurant ved siden af mit galleri i Rønne, så i år bliver det kun til en enkelt uges ferie, hvor jeg tager i lejet sommerhus til Blåvand sammen med alle mine børn. Vesterhavet er jo fantastisk, og mine brødre kommer også, så det glæder jeg mig meget til. Jeg rejser en del via vores firma, da en del af vores ting bliver lavet i Asien, så jeg savner ikke så meget ferie for at komme til udlandet."

Hvordan forener du dit kunstneriske arbejde med din familie?

"Jeg er fraskilt og har mine tre børn hver anden uge, så jeg arbejder selvfølgelig mest, når jeg er alene. Til gengæld involverer jeg meget mine børn i det, jeg gør. Mine børn er meget nysgerrige. De elsker at se mig male og springer glade rundt omkring mig, uanset hvad jeg laver. For vi kan jo sagtens hygge os, mens vi kører affald væk fra galleriet eller køber ind sammen. Jeg sætter for eksempel gerne en time eller to af til at gå i Kvickly med mine børn, så får vi en tur ud af det. På den måde kan man jo altid lægge en lille ferie ind i hverdagen."

Hvor meget fylder kunst i din ferie?

"Ingenting. Det, der kan være svært for mig, er at lade computeren være helt. For der er jo altid folk, der prøver at fange én via mailen. Men selve den kreative proces prøver jeg at tage fri fra. Men jeg kan selvfølgelig godt blive inspireret i min ferie. For inspiration kan komme hvor som helst."

Hvor meget betyder ferie for dig?

"Nu har jeg et dejligt job, fordi jeg lever af min hobby, så man kan sige, at jeg altid har arbejdsferie. Men det betyder meget for mig at være sammen med mine børn på deres præmisser. For det fortjener de selvfølgelig."

ohrstrom@kristeligt-dagblad.dk

Sommeren over spørger vi en række kunstnere om deres ferievaner.