Peter Høeg fortæller om forfatterskabets sårbarhed i ny interviewbog

I Rolf Højmarks interviewbog med danske forfattere medvirker blandt andre Peter Høeg. Foto: Astrid Dalum/Polfoto

bog
Five stars

13 forfattere optræder i Rolf Højmarks ”Forfatterstafetten”, hvor man gang på gang må glæde sig og forundres over forfatternes tanker

Peter Høeg har altid delt vandene. Han er blevet sammenlignet med de største navne i verdenslitteraturen og på dansk manér jordet, som var han en af vores ringeste forfattere.

I et interview i Rolf Højmarks nye bog ”Forfatterstafetten” fortæller Peter Høeg åbenhjertigt om sin erfaring med at være genstand for kritik:

”Hvis man ikke kan tåle at blive vurderet, så skal man ikke stille sig på en scene – alle, der står frem i et offentligt eller halvoffentligt rum, skal vide, at det her er lugten i bageriet, og den situation rummer også, at man bliver vurderet. Jo, større offentligheden er, des koldere vinde blæser der også.”

Og få nyere danske forfattere har i samme grad som Peter Høeg oplevet de kolde kritiske vinde. Af samme grund er det nærmest rørende at læse, når han samtidigt fortæller om ”den særlige sårbarhed eller følsomhed, som ligger i at være forfatter. Man griber så dybt ind i sig selv, som man overhovedet formår (…), og det er en meget, meget sårbar ting for enhver at udgive en bog.”

Rolf Højmarks samtale med Peter Høeg er fascinerende. Vi kommer tæt på Høeg, og hans

Læs artiklen til ende
Læs alle artikler og få papiravisen fredag og lørdag i 4 uger. Tilbuddet er gratis og uden binding.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.