”Intet” blev til meget for Den Jyske Operas talenter

Forestillingen holder sig langt hen ad vejen til romanen, men der er nødvendigvis en række betydningsfulde ...

Forestillingen holder sig langt hen ad vejen til romanen, men der er nødvendigvis en række betydningsfulde forskelle, ikke mindst fordi nogle af Tellers underfundigheder går tabt, når den store, velsmurte operamaskine begynder at køre. Her ses Pierre (Mathias Hedegaard) i blommetræet og Agnes (Sofie Elkjær Jensen). Foto: Kåre Viemose/Den Jyske Opera

opera
Five stars

Janne Tellers ungdomsroman ”Intet” i imponerende iscenesættelse i Musikhuset i Aarhus

Det er ikke hverdagskost, at der bliver skrevet en opera over en dansk ungdomsroman – og at den oven i købet bliver uropført i det navnkundige Glyndebourne Opera House i Sydengland. Men det skete for et års tid siden med Janne Tellers ”Intet”, og i lørdags kunne man i Musikhuset i Aarhus så opleve en dansk version af David Bruces på én gang lærde og lettilgængelige musik til den prisbelønnede roman. Sunget på dansk og endda med danske overtekster.

Forestillingen holder sig langt hen ad vejen til romanen, men der er nødvendigvis en række betydningsfulde forskelle, ikke mindst fordi nogle af Tellers underfundigheder går tabt, når den store, velsmurte operamaskine begynder at køre.

Historien begynder på en dansk skole i august. En syvendeklasse møder op til et nyt skoleår. Men meget bliver anderledes, da en af drengene, Pierre, erklærer, at ”intet betyder noget”.

Han sætter handling bag sine ord. Uden for skolen klatrer han op i et blommetræ og erklærer, at der har han tænkt sig at blive. Klassekammeraterne forsøger at overtale ham til at komme ned, men intet bider på ham. Heller ikke da de for at overbevise ham begynder at indsamle små og store

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.