Prøv avisen

Japanske prikker hjælper Louisiana til publikumsrekord

Aldrig før har så mange set kunst på Louisiana som i 2015. Alle udstillinger har trukket flere til end ventet.

Efterårets og vinterens udstilling på kunstmuseet Louisiana i Humlebæk med den japanske kunstner Yayoi Kusama, som blandt andet er kendt for sine farverige motiver med prikker, har hjulpet museet på vej til en publikumsrekord.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Besøgstallet på Louisiana endte i 2015 på 724.580 gæster. Det er flere end nogensinde før. I 2014 var der 648.000 gæster på museet, hvilket dengang var det højeste, siden museet åbnede i 1956.

- Det er lidt vildt, og den gode historie er, at vi ikke kan sige, at det kun er en enkelt udstilling - vi har ikke haft nogen stor "blockbuster" i år, siger økonomichef Carsten Skjøt til Frederiksborg Amts Avis.

Alle udstillinger i årets løb har haft et højere besøgstal end ventet.

Året begyndte med den for mange ukendte tyske kunstner Paula Modersohn-Becker, derefter kom videoinstallationer af Richard Moss og maleren Peter Doig.

Hen over sommeren trak en stor udstilling om Afrika også flere til end ventet. Dog er udstillingen med Yayoi Kusama den, der har trukket flest til.

I det nye år vil Louisiana blandt andet udstille kunst, der er opkøbt igennem de seneste år af museet selv og med støtte fra store fonde.

- Køb af kunst er en af de forpligtelser, vi har, siger økonomichef Carsten Skjøt.