Prøv avisen

Jazzfestival indtager kirker

Christians Kirke er storleverandør af koncerter under Copenhagen Jazz Festival. I billedet lever rocksangeren Jimmy Jørgensen sig ind i et jazznummer i kirkens gårdhave forleden, og hver dag frem til søndag har kirken mindst tre koncerter på programmet.

Christians Kirke på Christianshavn spiller i år en større rolle under årets udgave af Copenhagen Jazz Festival

København er i øjeblikket de skæve toners by.

For et hav af koncerter under Copenhagen Jazz Festival 2010 sætter i skrivende stund deres spor på byens barer, spillesteder, biblioteker, indkøbscentre og sågar kirker.

Tidligere på ugen har Lindevang Kirke for eksempel åbnet dørene for flere koncerter. Og på Christianshavn leverer Christians Kirke endda hele 35 koncerter under Copenhagen Jazz Festival "med de absolut bedste udendørsfaciliteter" på festivalen, hvis man skal tro kirkens præst:

"Christians Kirke kommer i år til at være en af de helt store scener for Copenhagen Jazz Festival. Det er vi selvfølgelig meget glade for. Både inde i kirken, men også i kirkehaven kommer der til at være jazz og tillige jazz for børn og deres familier. Programmet byder på det hele. Jazz er rytmer, der i sin urform kommer fra Afrika og tog turen til de amerikanske sydstater, hvor det blandt andet blev lutret i de sorte kristne menigheder. Derfor er det ikke mærkeligt, at jazz også hører til i kirker," siger kirkens sognepræst, Flemming Pless, i en pressemeddelelse.

Frem til søndag huser kirken blandt andre Hugo Rasmussens Allstarz, Nikolaj Nørlund og Nulle & Verdensorkesteret i kirken.

Og den 10. juli er der Børnejazzfestival i kirken med Tom McEwan og Nullernix, Tormod og Chapper og Djanzz med flere.

ohrstrom@kristeligt-dagblad.dk