Jeg bruger bøger til at udvikle mig

Når det unge folketingsmedlem Jacob Mark (SF) ikke slapper af med skønlitteratur, læser han bøger, der kan hjælpe ham på vej til at blive en stærk leder

Jacob Mark blev i 2015 valgt ind i Folketinget for SF som 23-årig. I dag er han partiets gruppeformand og kulturordfører. –
Jacob Mark blev i 2015 valgt ind i Folketinget for SF som 23-årig. I dag er han partiets gruppeformand og kulturordfører. – . Foto: SF.

Hvem læser du gerne?

Jeg læser gerne Jussi Adler-Olsen, Dan Brown og en dansk forfatter, der hedder Kenneth Bøgh Andersen. Når jeg ikke læser faglitteratur, har jeg det med læsning, ligesom jeg har det med film – jeg kan godt lide populærkultur. Det er simpelt at gå til, og så kan jeg bare koble hjernen helt fra. Når jeg læser, ser tv-serier eller film, er det, fordi jeg vil slappe af og har brug for at komme ind i et spændende og helt andet univers. Det giver mig ro.

Hvad læser du lige nu?

Lige nu læser jeg faktisk ”Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus” af John Gray. Hvorfor jeg læser netop den, er en lidt sjov historie. Jeg er blevet gruppeformand i en ret ung alder, så jeg prøver hele tiden at udvikle mine redskaber til at lytte og lede. Jeg har en ledelsescoach, der giver mig lektier for, så generelt læser jeg mange bøger, der kan hjælpe mig til at blive en bedre leder. Jeg har fået at vide, at ”Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus” er en glimrende bog til at forstå de forskelle, der er mellem mænd og kvinder, og at det vil kunne hjælpe mig i kommunikationen som gruppeleder.

Hvor læser du?

Jeg læser mest, når jeg er på farten – nogle gange læser jeg også, inden jeg skal sove, men det meste af læsningen foregår nok i et tog. Man bruger meget tid i tog som politiker, og jeg rejser hele landet rundt. Så er det godt at have en bog med – om det så er en, jeg skal bruge til at koble af med eller til at udvikle mig.