”Jesus & Josefine” solgt til Nordafrika og Mellemøsten

Den populære julekalender fra TV2 i 2003 skal oversættes til arabisk og farsi

"Jesus og Josefine" var en stor succes, da den blev vist i 2003. I gennemsnit fulgte omkring en million tv-seere med hver aften. -- Foto: TV 2.
"Jesus og Josefine" var en stor succes, da den blev vist i 2003. I gennemsnit fulgte omkring en million tv-seere med hver aften. -- Foto: TV 2.

TV 2's populære julekalender fra 2003, "Jesus & Josefine" vil blive oversat til både arabisk og farsi, når den skal vises for tv-seere i Iran, Afghanistan og en lang række andre muslimske lande. Julekalenderen er blevet solgt til den kristne satellitkanal SAT-7, der sender i Nordafrika og Mellemøsten.

I det nummer af bladet TV 2-Medienyt, som kommer på gaden i dag, kalder TV 2-redaktør Camilla Hammerich det fantastisk, at en julekalender lavet i lille Danmark kan bredes ud – også til den del af verden.

– Det havde vi aldrig drømt om. Da "Jesus & Josefine" blev vist herhjemme, gav den jo mere genlyd, end vi havde turdet håbe på, så vi er da spændte på reaktionerne fra de nye lande, som nu også får glæde af julekalenderen, tilføjer redaktøren

Opsøgende arbejde og gode kontakter har medvirket til, at TV 2 World, som er TV 2's salgs- og formatudviklingsselskab, har fået solgt kalenderen. Direktør i TV 2 World, Hanne Danielsen, bemærker, at nu tager man ud til kunderne i stedet for at vente på, at de kommer til TV 2 og det har givet bonus – også hos kunder, som man faktisk ikke troede ville være interesserede.

Den kristne SAT-7 har været i luften i ni år og anses for at være en del af det moderne tv-liv i Mellemøsten. Satellitkanalen har også erklæret sig interesseret i den nye familiejulekalender, "Jul i Valhal", der sendes på TV 2 i år.

"Jesus & Josefine", der er skrevet af Nikolaj Scherfig og Bo Hansen, blev herhjemme i gennemsnit set af en million danskere pr. udsendelse. Det er sandsynligvis peanuts i forhold til de seertal, der venter fjernt fra Danmark.

kultur@kristeligt-dagblad.dk