Nikolaj Hübbe: Julen er fantasiens fest

Det mest specielle for mig er at opleve, hvordan historien står lige så lyslevende for mig, som den gjorde i min barndom, siger Nikolaj Hübbe om ”Alice i Eventyrland”. Foto: Hougaard Niels/Polfoto

For balletmester på Det Kongelige Teater Nikolaj Hübbe er ”Alice i Eventyrland” en hyldest til barnetroen på samme måde som troen på julemanden

Fra jeg var helt lille, læste mine forældre højt for mig og min søster. Jeg husker særligt juledagene som ramme om hygge og højtlæsning, hvor jeg kunne sidde med en af mine forældre i sofaen i timevis og drømme mig væk i bøgernes fantasiverden.

I det hele taget handler det med jul meget om fantasi for mig. Det kan være et værre ræs at nå det hele op til, men når så juledagene kommer, så synker jeg helt ned og giver mig hen til dem jeg holder af – og til fantasien. Det er uden tvivl en tradition, der blev grundlagt i barndommen.

Der var en bestemt bog, som jeg plagede mine forældre til at læse igen og igen, da jeg var fire-fem år, nemlig Lewis Carrolls ”Alice i Eventyrland”. Jeg elskede og elsker stadigvæk historien om den lille Alice, der på en skovtur vælger at følge en talende kanin gennem et træ og ned i dens hul, hvorefter hun oplever et mystisk land, hvor alt kan ske.

Alt er vendt op og ned i historien. Hun kan vokse og krympe efter behov, og den hvide kanin styrter hele tiden af sted og åbner op for en nærmest psykedelisk fantasiverden, hvor ting kan blive usynlige, og mennesker

Prøv en måned for 0 kr.
Alle læsere kan få adgang til alle artikler og avisen i 4 uger uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.