Prøv avisen

Julen reddet for hjemløse trods juletræstyveri

Pengene er væltet ind til hjemløsecentret Sundholm på Amager efter et tyveri af 50 juletræer midt i december

Den 12. december var en trist dag for de hjemløse på Aktivitetscenter Sundholm på Amager. 50 juletræer, som skulle finansiere en ferietur for centrets brugere i 2013, var blevet stjålet om natten.

Historien om de stjålne juletræer har vakt stor harme og medført en strøm af donationer til hjemløsecentret.

Gisselfeld donerede 60 nye juletræer, og derudover er der kommet sammenlagt langt over 100.000 kroner ind.

Nogle af de største bidragydere er Roskilde fonden, SAS Radisson, fagforeningen 3F, Kystens Vekselerer & Bankierfirma A/S, Sankt Joseph Søstrene og Nordea-fonden.

Sidstnævnte donerede 50.000 kroner. Samtidig har mange privatpersoner givet tøj og tæpper til centret.

- Det har været en fantastisk juletid, siger Bo Møller Nielsen, der er leder af den særlige indsats for udsatte grupper i Københavns Kommune.

- Vores brugere har siden tyveriet af juletræerne, hvor de så deres ferietur forsvinde i horisonten, oplevet en fuldstændig overvældende hjælpsomhed fra mange dele af samfundet. Vi er dybt, dybt taknemmelige for den store støtte, siger han.

De mange uventede penge betyder blandt andet, at der nu bliver råd til at gøre centrets café lidt mere hyggeligt, fortæller Bo Møller Nielsen.

Københavns socialborgmester, Mikkel Warming (EL), er glad på de hjemløses vegne.

- Lige så vred man kan blive over, at nogen kan finde på at stjæle fra byens fattigste, lige så glad bliver man, når der kommer så stor opbakning bagefter, siger Mikkel Warming.

Juletræerne var låst inde bag både hegn og pigtråd, men tyvene forcerede hegnet og kastede træerne over hegnet og formentlig ud til en holdende lastbil.

Selv om det endte godt, så er Bo Møller Nielsen stadig gal over tyveriet.

- Jeg synes, det er noget forbandet svineri. Det var meget tydeligt, at træerne tilhørte de hjemløse. Det er meget lavt at tage noget fra nogen, der ingenting har, siger han.