Julie Sten-Knudsen byder på let og enkel økopoesi

Julie-Sten-Knudsen debuterer med sin digtsamling 'Hjem er en

Julie-Sten-Knudsen debuterer med sin digtsamling 'Hjem er en retning'. Foto: EHRBAHN JACOB/POLFOTO

bog
Four stars

En af de helt store kvaliteter ved Julie Sten-Knudsens tredje digtsamling, ”Spor efter fugle”, er den måde, hvorpå den med stor lydhørhed og opmærksomhed giver indblik i et jegs indtryk af omverdenen og oplevelser fra et hverdagsliv, med alt, hvad det indebærer af umiddelbarhed, pludselig klarhed, omsorg og politisk bevidsthed.

Overbevist af letheden og enkeltheden i stemmeføringen lader man sig i lange stræk bære frem af det flow af sansninger, registreringer, refleksioner, erindringer, snapshots, store og små begivenheder, personlige og politiske forhold, der som oftest ubesværet glider ind og ud af hinanden og digtene: kærlighed, sociale forhold, flygtningekrise, dagliglivet, hus og have, naturen og klimakrisen.

Mange ting er således på spil – og ikke alt er lige interessant – men gennemgående for værket, dets grønne tråd, om man vil, er dog sidstnævnte, nemlig naturen. Som mange af hendes kollegaer, blandt andre Liv Sejrbo Lidegaard, Sigurd Buch Kristensen og Rasmus Nikolajsen, undersøger og udforsker Sten-Knudsen nemlig alle de forbindelseslinjer, der findes på tværs af den menneskelige og ikke-menneskelige sfære, naturen og kulturen, og kredser om alle de

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.