Kampdag med kvindegudstjeneste, fællessang og foredrag

I dag den 8. marts er Kvindernes internationale kampdag. I den anledning har vi samlet fem arrangementer fra Kristeligt Dagblads kirke og kulturkalender Kirku.

I aften står sognepræst og samfundsdebattør Kathrine Lilleør i spidsen for en begivenhed, hvor sang og musik sættes ind i en større sammenhæng.
I aften står sognepræst og samfundsdebattør Kathrine Lilleør i spidsen for en begivenhed, hvor sang og musik sættes ind i en større sammenhæng. Foto: Malene Korsgaard Lauritsen.

1. Kvindegudstjeneste i Århus

I Århus opfordres kvinder til at tage mor, søster, veninde og kollega med til kvindegudstjeneste i Møllevangskirken i aften klokken 19.30.

Vi vil bruge kvindegudstjenesten som en anledning til at vise solidaritet med verdens kvinder. Det gør vi i bøn og ved at samle ind til det lokale projekt Reden, gennem KFUKs Sociale arbejde, og ved at samle ind til et kvindeprojekt i Malawi gennem Folkekirkens Nødhjælp. siger sognepræst Hanne Jul Jakobsen, der arrangerer gudstjenesten.

Ved gudstjenesten er det fortællingen om Hager fra Det gamle Testamente, der sammen med salmer skrevet af kvindelige salmedigtere, der vil danne ramme og kvindegudstjenesten.

Læs mere om kvindegudstjenesten på Kirku


2. Udstilling med Anna Ancher

På Arken i Ishøj kan man i øjeblikket opleve udstillingen Anna Ancher. Museet har samlet et stort antal af kunstnerens pasteller. Publikum kan følge hendes store udvikling og sammenligne pastellerne med tegninger, olieskitser og oliemalerier.

Anna Ancher var og kroejerdatter, født så langt fra hovedstaden, som man vel kunne komme. Alligevel formåede hun tidligt at trænge igennem som anerkendt kunstner i en tid, hvor kvinder stadig var forment adgang til Kunstakademiet.

Læs mere om udstillingen på Kirku


3. Foredrag og fællessang med Kathrine Lilleør

I aften står sognepræst og samfundsdebattør Kathrine Lilleør i spidsen for en begivenhed, hvor sang og musik sættes ind i en større sammenhæng.

Kathrine Lilleør er cand.theol., ph.d., sognepræst, forfatter og debattør. Hun har siden 1999 været sognepræst i Slagslunde og Ganløse Sogn. Hun har været medlem af en lang række råd og udvalg, herunder Det Etiske Råd og demokratikanonudvalget. Hendes ph.d.-afhandling om H.C. Andersen, Eventyrenes vidtlysende blink, udkom i 2006 og samme år udgav hun debatbogen Tro mod tro sammen med Naser Khader.

Læs mere om arrangementet på Kirku


4. International Kvindeaften med Erica Jong

Den amerikanske forfatter og feministiske ikon Erica Jong besøger i aften Den Sorte Diamant i anledning af International Kvindeaften.

Sammen med en række danske kunstnere vil Erica Jong diskutere emner som relationer, generationer og forældreroller.

Erica Jong blev for alvor kendt med sin debutroman Luft under Vingerne (1973). Jong har berørt millioner af kvinder verden over, har fået dem til at åbne øjnene og givet dem et sprog at tale i - om sex, livet, glæde og eventyr.

Læs mere om arrangementet på Kirku


5. Filmaften med Susanne Biers Hævnen

I aften kan man se eller gense Susanne Biers Oscar-vindende film Hævnen fra 2010. Filmaftenen afholdes i Bellahøj Kirke i København.

"Hævnen" er Susanne Biers 11. spillefilm. Hun debuterede med filmen "Freud flytter hjemmefra". Bier fokuserer på de stærke følelser i intense melodramaer, dog afbrudt af ungdomsgyseren "Sekten" og komedien "Den eneste ene", der blev en af de mest sete danske film nogensinde.

Efter filmen bydes der på øl, vand, vin og snacks og en snak om filmen.

Læs mere om arrangementet på Kirku