Prøv avisen

Kasper Holten og H.C. Andersen

Statue af Hans Christian Andersen i Odense. Han blev født i Odense 2. april 1805 og døde 4. august 1875. Da han var 14 år gammel besluttede han sig for at tage til København og søge lykken. H. C. Andersen udgav i alt 168 eventyr. Foto: Christian Ringbæk.

Kasper Holten bliver radiovært, og Dansk Folkeparti foreslår et kulturfremstød for H.C. Andersen.

Den tidligere kongelige operachef Kasper Holten vil fremover spille opera hver søndag på Radio Klassisk, der går i luften med de første værtsbårne udsendelser efter nytår. Det skriver Mediawatch. Programmet kommer til at hedde Kaspers Opera og vil blive sendt hver søndag eftermiddag. Han skal dele værtsrollen med blandt andre tidligere operasanger Morten Ernst Lassen og musikchef Uffe Savery. Kanalen har sendt klassisk musik døgnet rundt siden 28. oktober, dog afbrudt af reklamer. Kanalen kan indtil videre høres på FM-båndet i København og Aarhus, men der arbejdes på at komme ud på flere FM-sendere og DAB.

Danskerne lytter til digital radio

Efter de store omlægninger på FM-båndet har danskerne taget den digitale radio til sig. I sidste uge foregik 11 procent af al radiolytning på en DAB-radio, det højeste niveau der er målt hidtil. Den digitale radiolytning er altså steget markant, efter at P1 og P2 flyttede sammen på samme FM-kanal den 1. november. P2s digitale lytning er vokset med hele 193 procent i løbet af de seneste seks uger, viser tal fra DR Medieforskning.

Robert-nomineringer er klar

Danmarks Filmakademi er klar med de nominerede til årets Robert-priser, der uddeles den 5. februar. Øverst på listen over film med flest nomineringer finder man Pernille Fischer Christensens En Familie, der er nomineret hele 16 gange. Filmen har blandt andet chancen for at løbe med prisen for årets film, hvor den konkurrerer mod blandt andet Dirch og Melancholia. Anders W. Berthelsen kan meget vel løbe med sejren for årets mandlige hovedrolle med hele to nomineringer i kategorien for Rosa Morena og Superclásico. Lena Maria Christensen og Kirsten Dunst skal dyste om årets kvindelige hovedrolle for deres roller i henholdsvis En Familie og Melancholia. I kategorien årets instruktør er de nominerede Carlos Augusto De Oliviera for Rosa Morena, Lars von Trier for Melancholia, Martin P. Zandvliet for Dirch, Ole Christian Madsen for Superclásico og Pernille Fischer Christensen for En Familie. /ritzau/

Fremstød for H.C. Andersen

Danmark får for lidt ud af omverdens kendskab til H.C. Andersens. Det mener Dansk Folkepartis kulturordfører Alex Ahrendtsen, der foreslår, at Danmark får en H.C. Andersen-strategi, der skal udbrede kendskabet til dansk sprog og kultur. Det kan være et stort H.C. Andersen Center på et dansk universitet, lige som Tyskland har Goethe-institutterne, og briterne har British Council, lyder det fra Ahrendtsen ifølge dr.dk, og han prøver nu at samle flere partier bag sit initiativ.