Katrine Grünfeld. Debutroman ”Mindre pletter”

Katrine Grünfeld. Debutroman ”Mindre pletter”

Hvordan kom det sig, at du skrev din debutroman?

Jeg blev nysgerrig efter at vide, hvad der sker, når mennesker er styret af mindreværd. Hvilke situationer opstår der? Hvordan påvirker det os? De fleste kender vel til at sidde i en situation, hvor man pludselig ikke kan afkode folk. Jeg ville undersøge, hvad der styrer os, og deraf voksede personen Mie frem.

Jeg tror, man skriver bedst, når man skriver på en stærk følelse eller noget, man er virkelig optaget af. Jeg har skrevet fire bøger tidligere og været i forhandlinger med forlag og egentlig aldrig fåret direkte afslag. Men noget skulle skrives om eller gøres anderledes, og det er aldrig blevet til bøger. Den her åd Gyldendal i første hug.

Hvad har været det sværeste ved at debutere?

Det er den følsomhed, man har i forhold til verden. At andre kan have en offentlig mening om det, man skriver. Jeg har aldrig prøvet det før, og derfor har jeg været usikker på, hvad jeg kunne forvente. Jeg tror, det bliver nemmere at tackle anden gang.Selvom jeg deler min debut med verden, er det svært at se sig selv skrevet ud i en anmeldelse. Men hvis jeg synes, nogle anmeldere har misforstået noget, så tænker jeg samtidig, at de jo bare er mennesker, der har deres egen subjektive holdning.