Kirke og kultur: Fem sommerarrangementer i uge 26

Hvis sommeren skal tilbringes andre steder end i haven, på stranden eller i udlandet, byder landets museer og kirker på et væld af spændende arrangementer. Her er fem tips til en anderledes sommeruge

I Vor Frue Kirke i København kan man i øjeblikket opleve udstillingen "Knæfald - til alters med Søren Kirkegaard", der tager udgangspunkt i Kierkegaard og hans brug af og forhold til Vor Frue Kirke.
I Vor Frue Kirke i København kan man i øjeblikket opleve udstillingen "Knæfald - til alters med Søren Kirkegaard", der tager udgangspunkt i Kierkegaard og hans brug af og forhold til Vor Frue Kirke.

Hver uge bringer Kristeligt Dagblad fem forslag til anderledes og spændende sommerarrangementer fra kirke- og kulturkalenderen Kirku.dk.

Riverboat Jazz Festival i Alderslyst Kirke

Fra på onsdag vil jazztonerne flyde i Silkeborg, når Danmarks ældste jazzfestival Riverboat præsenterer de første af over 100 koncerter, der i løbet af festivalens fem dage vil kunne høres i gader, kirker, på cafeer og restauranter eller om bord på både.

Onsdag den 26. juni kl. 19.30 går vokalensemblet Touché på scenen i Alderslyst Kirke. Med inspiration fra 1970ernes vokalgruppe, Singers Unlimited, byder ensemblets 14 unge sangere på vokalharmonier, scat-soloer og swingende jazz. Læs mere om arrangementet her.

Fyraftensforedrag om Søren Kierkegaard og Vor Frue

I Vor Frue Kirke i København kan man i øjeblikket opleve udstillingen Knæfald - til alters med Søren Kirkegaard," der tager udgangspunkt i Kierkegaard og hans brug af- og forhold til Vor Frue Kirke.
Mandag den 24. juni fortæller Susanne Torgard, der har tilrettelagt udstillingen, om Søren Kierkegaards færden i Vor Frue og viser rundt i kirken. Læs mere om foredraget her.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kultursalon på Skovgaard Museet: Når kunst provokerer

Onsdag den 26. juni kl. 17 inviterer Skovgaard Museet i Viborg til kultursalon under temaet Når kunsten provokerer. Det er den aktuelle udstilling med Jørgen Haugen Sørensen, der er omdrejningspunktet med en række værker, der kan virke provokerende for nogen, men begejstre andre.

Under kultursalonen vil en række panelister diskutere kunstens rolle - skal kunst pynte eller provokere? Samtidig inviteres alle øvrige deltagere til at give deres besyv med. Læs mere om arrangementet her.

Fransk-amerikansk impressionist på papir

Mary Cassatt er for amerikanere, hvad Anna Ancher er for danskerne. Den fransk-amerikanske kunstner Mary Cassatt (1844-1926) er kendt som en af USA's største kvindelige kunstnere og en del af inderkredsen af verdenskunstens måske mest berømte, kunstneriske gruppering, impressionismen.

Frem til august kan den kvindelige kunstners grafiske værker opleves på Ordrupgaard i Charlottenlund. Fra de første forsøg i samarbejde med Edgar Degas til de senere værker af hendes yndlingsmotiv, mor og barn. Udstillingen er et led i Ordrupgaards udstillingsprofil om impressionismen og indgår i museets serie af udstillinger om store, kvindelige kunstnere. Læs mere om udstillingen her.

Kirkestafet besøg 8 kirker på 8 uger

I denne uge indledes kirkestafetten i Aarhus Domprovsti med et besøg i Christianskirken, hvor sognepræst Birgitte Graakjær Hjort byder velkommen til en stafet, der tager deltagerne på en tur rundt i provstiets kirker.

Hver tirsdag aften henover sommeren skiftes Aarhus' otte bykirker til at være værter for en aften med salmer, fortællinger om kirken og sommervin. En repræsentant fra kirken fortæller om "deres" kirkes historie, dens særpræg og dens forhold til lokalsamfundet.

Stafetten fortsætter den 2. juli med et besøg i Domkirken, herefter går turen de følgende tirsdage til Skt. Markuskirken, Skt. Johanneskirken, Skt. Lukaskirken, Skt. Paulskirken, Langenæskirken og slutter i Vor Fru Kirke den 13. august. Læs mere om kirkestafetten her.

Kirku.dk kan du finde mange flere spændende og anderledes sommerarrangementer.