Tidsskrift med kløgtige betragtninger, krukkeri og stof til eftertanke

5 ud af de 10 skribenter har bidraget til Tidehverv. Men lektor i pædagogisk filosofi Thomas Aastrup Rømer angriber under overskriften ”Det borgerlige Danmarks begejstring for neo-kommunistisk teknokrati” blandt andet Tidehverv for at have overtaget venstrefløjens forståelse af kundskaber som tekniske færdigheder, og ”Tidehvervs ’at være jorden tro’ forbinder sig desuden let til en arbejderistisk tankegang, der også er en del af centrum-venstresegmentet”.

tidsskrift
Four stars

Organet for borgerlig idé- og kulturdebat, årsskriftet Critique, kommer vidt omkring

Årsskriftet Critique udkom første gang i 2008 som et organ for borgerlig idé- og kulturdebat, hvori meningerne også brydes internt. I forordet advarer redaktørerne således om, at Rusland med betydeligt held har pacificeret den vestlige opinion, ligesom biologen Kåre Fog trækker Putin frem som en trussel mod ytringsfriheden.

Forfatteren Monica Papazu opfordrer imidlertid læseren til at anerkende Rusland som ”et uundværligt støttepunkt for den kristne civilisation i Europa”.

Og der er andre steder i Critique, hvor der heller ikke er fælles fodslag om konservatismen. 5 ud af de 10 skribenter har således bidraget til Tidehverv. Men lektor i pædagogisk filosofi Thomas Aastrup Rømer angriber under overskriften ”Det borgerlige Danmarks begejstring for neo-kommunistisk teknokrati” blandt andet Tidehverv for at have overtaget venstrefløjens forståelse af kundskaber som tekniske færdigheder, og ”Tidehvervs ’at være jorden tro’ forbinder sig desuden let til en arbejderistisk tankegang, der også er en del af centrum-venstresegmentet”.

Ingen får færre grå hår i hovedet ved at læse Rømer, men man må forstå hans kritik sådan, at det stærke fokus på

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.