Konkurrenter overtager Arnold Busck-butikker

Boghandlerkæden Arnold Busck lukkede alle sine butikker og indgav en konkursbegæring i slutningen af april.
Boghandlerkæden Arnold Busck lukkede alle sine butikker og indgav en konkursbegæring i slutningen af april. . Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix.

14 af Arnold Busck-kædens i alt 29 butikker kommer frem over til at være Bog & idé-butikker. Det oplyser boghandlerkæden i en pressemeddelelse. Overtagelsen af de 14 butikker sker, efter at Arnold Busck i slutningen af april måtte lukke alle sine 29 butikker og indgive en konkursbegæring grundet en i forvejen dårlig økonomi, som coronakrisen gav det sidste skub til.

”Vi går ydmygt til opgaven,” lyder det fra Marianne Lyngby Pedersen, administrerende direktør i Indeks Retail, der er kædekontor for Bog og idé-kæden.

”Arnold Busck var en institution for mange bogelskere og med de reaktioner, som konkursen har udløst, har det været tydeligt at mærke, hvor stor en betydning Arnold Busck-kæden har haft,” udtaler hun i pressemeddelelsen, hvor der ikke står, hvilke 14 butikker der er tale om.

Den mest kendte Arnold Busck-boghandel, der blev åbnet i Købmagergade i København i 1901, er dog ikke en af de butikker, Bog & idé overtager. I en pressemeddelelse, som JP/Politikens Forlag har sendt ud, oplyses det nemlig, at JP/Politikens Forlag overtager den ikoniske Arnold Busck-forretning på Købmagergade. Forlaget driver i forvejen Politikens Boghal på Rådhuspladsen i København. På trods af den ejer vil forretningen på Købmagergade også fremover blive drevet under navnet Arnold Busck.

”Siden den triste nyhed om Arnold Busck-kædens konkurs, har der været en frygt for, at der ikke længere ville blive solgt bøger i den ikoniske hjørnebutik på Købmagergade, som siden etableringen har været et kraftcenter i det københavnske bogmiljø, et sted for forfattere og læsere, dedikerede boghandlere og forlagsfolk. Derfor er vi stolte over og glade for, at vi nu kan være med til at sikre, at der fortsat vil være salg af bøger og dedikerede medarbejdere med fokus på alle landets forfattere i ’boghuset’ på Købmagergade,” udtaler direktør for JP/Politikens Forlag Lene Juul i en pressemeddelelse.

Ud over butikken i Købmagergade har JP/Politikens Hus, som forlaget hører under, også købt brugsretten til navnet Arnold Busck web-shoppen arnoldbusck.dk, som vil blive en del af Saxo.com.