Kunstmekka i Vrå

SIDEN 1942 HAR Vrå-sammenslutningens årlige udstilling været sommerens store kunstbegivenhed på Vendsyssel-egnen. På lørdag åbner Vrå-udstillingen dørene for sammenslutningens 68. ophængning med et stort udvalg af værker af de 45 faste medlemmer, heriblandt to nye medlemmer, arkitekten Louis Becker og billedkunstneren Mogens Otto Nielsen.

I år er seks kunstnere inviteret som gæsteudstillere, blandt andre Ole Tersløse Jensen, hvis småsurrealistiske billede "Identity-Alienation" ses her i et udsnit. 39-årige Ole Tersløse Jensen fra Hjørring står bag en række computermanipulerede fotografiske værker med kunsthistoriske referencer. Hans billeder er fyldt med underlige svævende maskiner og personer fra en anden verden i dragende landskaber. Vrå-udstillingen præsenterer op mod 260 værker inden for alle billedkunstens udtryk og medier, herunder en særlig arkitekturafdeling, hvor landets førende tegnestuer viser, hvad de arbejder på i øjeblikket.

Der er traditionen tro gratis omvisninger i Kunstbygningen og Vrå Højskoles udstillingslokaler søndag eftermiddage frem til den 22. august. En anden tradition er Vrå-udstillingens debataften, der i år handler om kunstsamlere og har kunstskribenten Erik Meistrup og Peder Stougaard i debatpanelet. Stougaard har gennem en menneskealder skabt landets største plakatsamling, som nu er overdraget til Den Gamle By i Århus. -- Foto fra udstillingen.

Foto
Foto.