Læsning i stillekupéen er min uges højdepunkt

Rektor på Folkeuniversitetet i Aarhus Sten Tiedemann læser sjældent en bog færdig

Sten Tiedemann.
Sten Tiedemann. . Foto: PEDERSEN RUNE AARESTRUP.

Hvem læser du gerne?

"Jeg læser oftest litteratur, som handler om de projekter, jeg arbejder med på mit job som rektor på Folkeuniversitetet. Jeg læser generelt så mange bøger, at jeg sjældent formår at læse en hel bog færdig. I stedet bladrer jeg den igennem og ser, om der er noget, som kunne være interessant i forhold til mit arbejde. Jeg læser altså rigtig mange forskellige bøger, som har med mit arbejde at gøre. Derudover læser jeg ofte bagsiden af bogen og anmeldelserne på den. Men når det kommer til stykket, læser jeg for mange bøger til at kunne læse dem helt i dybden."

Hvad læser du lige nu?

"Lige nu læser jeg gerne bøger om Martin Luther på grund af et projekt vedrørende reformationsmarkering, som jeg arbejder med på Folkeuniversitetet. Specifikt er jeg i gang med at læse en bog af Frederik Stjernfelt, hvor han beskriver sit indtryk af, hvem Luther egentlig var, hvilket er helt vildt spændende. Projektet, vi arbejder på, er et historisk talkshow, hvor skuespilleren Bjarne Henriksen skal spille Luther. Vi er i gang med at lave et manuskript sammen med en instruktør, hvor vi skal finde ud af, hvad Luther skal sige, når han bliver interviewet. Her skal han give svar på, hvorfor han handlede, som han gjorde, og hvorfor han var oprørt over katolikkerne og paven."

Hvor læser du?

"Jeg læser stort set overalt, hvor jeg kan få ro. Jeg læser om morgenen og om aftenen, inden jeg går i seng. Derudover bruger jeg flittigt ventetiden i bussen til at få læst. Fordi jeg tit har møder i København, er togturene frem og tilbage ikke kun oplagte til at finde tid til læsning, men også tidspunkter, hvor jeg kan sidde helt uforstyrret i tre timer og læse en god bog. Læsning i stillekupéen er ugens højdepunkter. Her er der ingen forstyrrelser og masser af tid til at koncentrere sig om min nuværende bog."

"Det er for mig en livskvalitet og nødvendigt at få ro til at sætte mig med en spændende bog."