Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Legoland giver glædessug i maven hos britiske ejere

Stærk dollarkurs får omsætningen til samlet at vokse 10 procent i de seks Legoland-parker verden over.

Der er gang i de pangfarvede forlystelser og kasseapparaterne hos Legoland, og det giver klodser i kassen hos Legolands britiske moderselskab, Merlin Entertainments.

Legoland-parkerne fik en samlet omsætning på 178 millioner pund - eller knap 1,9 milliarder kroner i første halvår 2015. Det gav et driftsresultat på 613 millioner kroner.

Stærkt hjulpet på vej af den amerikanske dollarkurs steg parkernes omsætning 10 procent, mens dollarkursen hjalp resultatet af den primære drift til at stige 21,8 procent.

Der er i dag seks Legoland-parker verden over - den originale i Billund, en i England, en i Tyskland, to i USA og en i Malaysia.

Nye forlystelser hjælper omsætningen på vej, lyder det fra selskabet. I Windsor, Californien og Florida er temaområder med de populære Lego Friends-figurer, som især er rettet mod de lidt større piger, kommet til, oplyser Merlin Entertainments.

Selskabet har tre helt nye Legoland-parker på vej - en park åbner i Dubai i 2016, en i Japan i 2017 og en i Sydkorea i 2018.

Det gode resultat efter første halvår kommer på trods af flere store investeringer.

Dels opførslen af nye parker, dels et nyt hotel til Legoland i Florida, men der er også flere udgifter til reklamekampagner, lyder det i regnskabet.

Moderselskabet Merlin Entertainments kom ud med en omsætning på knap 5,8 milliarder kroner efter første halvår, som sluttede 27. juni.

I alt besøgte 27,7 millioner gæster selskabets forlystelsesparker, som samlet tæller 110 attraktioner fordelt på 23 lande og fire kontinenter.

Den danske legetøjsgigant Lego solgte Legoland, som dengang talte fire parker, til Merlin Entertainments i 2005, men sikrede sig samtidig en fremtidig rolle i legen.

Lego og Kirk-familien, som ejer Lego, købte nemlig ved samme lejlighed 30 procent af selskabet, der i dag driver temaparkerne med det verdenskendte legetøj.