Leonard Cohen efterfølger Nick Cave

Aarhus Teater er klar med efterårets program, der byder på tre urpremierer

På Aarhus Teater, hvor ledelsen netop har løftet sløret for efterårets repertoire, er der den 11. november urpremiere på Leonard Cohen Teaterkoncert.
På Aarhus Teater, hvor ledelsen netop har løftet sløret for efterårets repertoire, er der den 11. november urpremiere på Leonard Cohen Teaterkoncert. Foto: Torben Åndahl.

Kombinationen af koncert og teater er tilsyneladende kommet for at blive. På Aarhus Teater, hvor ledelsen netop har løftet sløret for efterårets repertoire, er der den 11. november urpremiere på Leonard Cohen Teaterkoncert. Instruktør er Rolf Heim, der også skabte en af de senere års helt store succeser på landsdelsscenen i Aarhus, nemlig Nick Cave Teaterkoncert, der både kunstnerisk og i antal publikummer nåede store højder. Forestillingen blev blandt andet belønnet med en Reumert for årets forestilling i 2007.

Men nu gælder det altså den canadiske poet og musiker Leonard Cohens univers, som ifølge Rolf Heim er fyldt med både melankoli og humor.

LÆS OGSÅ:
Unges interesse for at se klassisk teater er stigende

"Jeg håber, at Leonard Cohen Teaterkoncert bliver en dragende smuk, men mørk drøm afbrudt af øjeblikke af skønhed og klarhed," siger han.

Til at fortolke Cohen på dansk har Aarhus Teater blandt andet hyret skuespillerne Jens Jørn Spottag, Pernille Højmark og Thomas Bang.

Dette efterår har Aarhus Teater også urpremiere på en forestilling af den tidligere husdramatiker Christian Lollike. Forestillingen hedder "Det normale liv" og betegnes som en farce.

Sæsonens tredje urpremiere er "Faces Look Ugly" skrevet af den tasmanske dramatiker Tom Holloway.

Årets familie-/juleforestilling bliver "Brødrene Løvehjerte", mens efterårssæsonen indledes med "Hamlet". Her er tale om Shakespeare i moderne opsætning med teaterchef Stefan Larsson selv som instruktør.

Desuden kan det aarhusianske publikum glæde sig til et gæstespil fra Mungo Park i København med forestillingen "Kvinde kend din krop".

washuus@k.dk