Prøv avisen

Lindhardt og Ringhof går mod lysere tider

Per Kofod blev budt velkommen som redaktør på forlaget Lindhardt og Ringhof, der i sidste uge holdt efterårsreception på Café Sult. Foto: Sigrid Nygaard

Det går godt for forlaget Lindhardt og Ringhof, for nu er de røde tal vendt til optimisme og en sund forretning på alle redaktioner

Der var champagne til alle, da Danmarks næstestørste forlag, Lindhardt og Ringhof, i sidste uge holdt efterårsreception på Café Sult. Blandt de fremmødte forfattere, forlagsfolk og journalister var også en tidligere konkurrent, Per Kofoed, som nu er blevet redaktør på Lindhardt og Ringhof, efter at hans forlag blev opkøbt af Lindhardt og Ringhof før sommeren. Og et stolt smil kunne anes i hans ansigt, da hans nye chef, Lars Boesgaard, bød ham særligt velkommen i sin åbningstale med en bemærkning om, at vi nu kan pynte os med de forfatterskaber, som Per har udgivet.

LÆS OGSÅ: Bogbranchen må stoppe brokkeriet

Det gælder blandt andet det amerikanske forfatterpar Siri Hustvedt og Paul Auster, der altså nu kommer i samme stald som Claus Meyer og Leif Davidsen. Og der var grund til at have boblevand i glassene. For det går godt for forlaget, der ellers gennem de seneste to et halvt år har skilt sig af med 75 medarbejdere. For nu er de røde tal vendt til optimisme og en sund forretning på alle redaktioner, bedyrer direktøren.

Rent faktisk ser det ud til at året i år bliver det bedste i mange år, ja, måske endda nogensinde, sagde Lars Boesgaard, og over for Kristeligt Dagblad uddyber han, at forlaget allerede nu kan konstatere, at salget til forretningerne går strygende op til efterårssæsonen, når det gælder både fagbøger, børnebørner, fiktion og e-bøger:

Vi satser også i stigende grad på det digitale marked og omsætter allerede nu for et tocifret millionbeløb, afslører forlagsdirektøren, der vurderer, at også konkurrenterne ser ud til at have det godt.

Man taler meget om en kriseramt bogbranche. Men det tegner nok et lidt for sølle billede, når det gælder forlagene, som mange steder kører sunde forretninger. Men det er rigtigt, at boghandlerne har det skidt. Og jeg fastholder min holdning om, at det havde været ønskværdigt, hvis vi havde fået en form for regulering af bogpriserne. For vi kan ikke længere bygge forfattere langsomt op over fire-fem bøger, hvis de ikke sælger fra begyndelsen. Og det er sørgeligt.