Lindhardt og Ringhof slår 40 nye stillinger op

I næste uge starter en ansættelsesrunde, der skal løbe over de næste to år hos forlaget

Alle forlagets redaktioner står foran ansættelser, men en væsentlig del bliver slået op af Lindhardt og Ringhofs digitale forlag Saga.
Alle forlagets redaktioner står foran ansættelser, men en væsentlig del bliver slået op af Lindhardt og Ringhofs digitale forlag Saga. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix.

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof vil i løbet af de næste to år slå 40 nye stillinger op – og ansættelserne begynder allerede i næste uge, meddeler forlaget i en pressemeddelelse.

”Det har været et virkelig godt bog-år – både for digitale udgivelser og fysiske bøger. Det får selvfølgelig en positiv effekt på årets resultat, men det gør det også muligt for os at gå videre med vores ambitiøse udviklingsplaner,” siger administrerende direktør Lars Boesgaard.

Alle forlagets redaktioner står foran ansættelser, men en væsentlig del bliver slået op af Lindhardt og Ringhofs digitale forlag Saga, der også har kontorer i udlandet. Lindhardt og Ringhof stiler mod at have 100.000 digitale udgivelser i deres katalog inden for de næste år og vil ud over at øge markedsandelen i Danmark også skrue op for engagementet i udlandet, så flere danske forfattere kan blive sendt ud i verden og ”nå flere hundrede millioner boglæsere”. Derfor skal cirka halvdelen af de nye ansatte findes uden for Danmark, i lande, hvor det det digitale forlag Saga har kontorer.

”Vores store mål er at blive en global aktør. Det er vi sådan set allerede, fordi vi i dag kan distribuere bøger på over 30 sprog ud til hele verden. Og det er en helt ny situation for et dansk forlag,” siger Lars Boesgaard til netmediet Kulturmonitor.

Direktøren mener, at de 40 nye stillinger vil være med til at udnytte og videreudvikle forlagets eksisterende position.