Livet begynder på en frisk, når Gud siger god morgen efter hviledagen

TEGNING: MORTEN

TEGNING: MORTEN VOIGT

Der er så meget, der larmer i livet. Der er så mange stemmer, der råber på os i hverdagen, så man glemmer, hvad der er vigtigt, og hvad der giver håb, tro og ro. For det kan man kun høre i stilheden.
Lisbeth Smedegaard Andersen, teolog og kunsthistoriker

Påskefortællingen viser, at hvilen er livsvigtig, mener salmedigter Lisbeth Smedegaard Andersen, der er aktuel med påskesalmesamlingen ”Korsvejen”

Sabbatten var det sidste, Gud skabte. For han hvilede sig som bekendt efter sin seks-dagesarbejdsuge i Skabelsesberetningen. Sådan bragte han stilheden tilbage ind i den verden, han havde talt frem.

Og skabelsen peger på den måde også ind i påsken. For begyndelsen kan ses som en kristocentrisk solopgang, da Gud sagde: ”Lad der blive lys” og lod livet vælte frem overalt, mens Jesus, verdens lys, også blev beskrevet som en solopgang, da han opstod fra de døde påskemorgen. Og Jesus havde jo mildt sagt også en hård seksdagesuge fra palmesøndag til langfredag, inden han kunne ”holde sabbat” i graven for at stå frisk op igen påskemorgen.

I den nye bibeloversættelse siger Jesus ovenikøbet ”God morgen!” til kvinderne ved graven, og det er dette guddommelige ”God morgen!”, der gør, at vi ved, ”det er påske og glemmer vintersorgen”, som salmedigteren og den tidligere sognepræst Lisbeth Smedegaard Andersen skriver i åbningssalmen ”Jeg hører regnen falde” i sin nye samling ”Korsvejen”.

”Det er så dejligt livsbekræftende og forfriskende, at Jesus siger ’God morgen’, som om

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.