Lynhurtig gennemgang af Shakespeares samlede værker er folkelig på den fede måde

Man kan opleve kostumeskift og gakkede optrin for fuld udblæsning i Himmerlands Teaters version af ”Shakespeares samlede værker”

Hele anden akt af ”Shakespeares samlede værker” er dedikeret til Shakespeares absolutte sværvægter ”Hamlet”, som vi får i en både hurtig, lynhurtig og baglæns version.
Hele anden akt af ”Shakespeares samlede værker” er dedikeret til Shakespeares absolutte sværvægter ”Hamlet”, som vi får i en både hurtig, lynhurtig og baglæns version. Foto: Himmerlands Teater

”Romeo og Julie”, ”MacBeth”, ”Hamlet” og ”Othello”. De fleste kender én eller flere titler fra dramatiker William Shakespeares hånd, og på Himmerlands Teater i Hobro opfører de lige nu alle 37 stykker samlet i én forestilling. På den måde er ”Shakespeares samlede værker” et ambitiøst og til tider lidt forvirrende bekendtskab, men opsætningen er samtidig også hylende morsom og letfordøjelig på en lækker måde. Alle Shakespeares stykker bliver på den ene eller anden måde berørt i forestillingen, og det hele sker på en næsten bar scene, hvor ekstremt mange kostumeskift samt flyvende parykker skaber en tempofyldt forestilling proppet med vittige og vanvittige påfund. Det var oprindeligt Teatergruppen Reduces Shakespeare Company, der i 1980’erne første gang optrådte med denne sammenlægning af alle Shakespeares tragedier og komedier i London, hvor den blev en stor publikumssucces.