Mænd i krise er omdrejningspunktet i Jesper Wung-Sungs nye bog. Og kvaliteten holder

Med sin nye velskrevne novellesamling minder Jesper Wung-Sung os om vigtigheden af at møde vores omgivelser med åbenhed

Siden sin debut i 1998 har Jesper Wung-Sung demonstreret en overvældende litterær produktivitet. Det forbløffende ved denne aktivitet er, at kvaliteten holder, skriver anmelderen.
Siden sin debut i 1998 har Jesper Wung-Sung demonstreret en overvældende litterær produktivitet. Det forbløffende ved denne aktivitet er, at kvaliteten holder, skriver anmelderen. . Foto: Leif Tuxen.

Han drikker dåseøl efter brusebadet og nyder det. Hans ekskone, der forlod ham til fordel for direktøren for tømmerhandlen, var altid irriteret over den adfærd, men nu er hun jo for længst flyttet fra huset. Den mandlige hovedkarakter i novellen ”Vejledning til bekæmpelse af kinesisk uldhåndskrabbe” fra Jesper Wung-Sungs nye novellesamling, "Ud af ti mænd", befinder sig i en gedigen livskrise.

Det er han ikke ene om. De 10 fortællinger i samlingen kredser alle om mennesker i kriser. Det er mennesker, der forsøger at tackle de vanskeligheder, de møder i sig selv eller deres omgivelser på meget forskellige måder. Størstedelen af disse er mænd.