Man gjorde en roman fortræd: Bestsellerroman er blevet til en virkelig dårlig film

Filmatiseringen af Delia Owens’ millionsælgende roman “Hvor flodkrebsene synger” fejler på så mange måder

Billederne af North Carolinas marskland er indimellem sugende smukke, det er bare ikke nok til at redde “Hvor flodkrebsene synger” fra at falde sammen under sin egen vægt, skriver anmelder Jeppe Krogsgaard om filmatiseringen, der har premiere i dag.
Billederne af North Carolinas marskland er indimellem sugende smukke, det er bare ikke nok til at redde “Hvor flodkrebsene synger” fra at falde sammen under sin egen vægt, skriver anmelder Jeppe Krogsgaard om filmatiseringen, der har premiere i dag. . Foto: Stillphoto Fra Film Michele K. Short.

Det er ikke altid til at sige, hvad det er, der får film til at leve og lyse. Men når de ikke gør det, når de virker stive og svage, er det anderledes let.

Tag bare filmatiseringen af Delia Owens’ bestsellerroman “Hvor flodkrebsene synger”, som slet ikke fungerer. Og dét selvom hollywoodskuespiller og producer Reese Witherspoon læste romanen og tænkte, at der var en god film i den. Hvilket der sikkert også er. Bare ikke når den som her fortælles af manuskriptforfatter Lucy Alibar og instruktør Olivia Newman.