Man kan ikke se det på omslaget, men denne bog er faktisk en herlig nørdet bog om videnskab, politik og etik

En tidligere museumsdirektørs afpillede kranie i en montre er blot noget af det, forsker Eske Willerslev finder i sin jagt på menneskets forhistorie. Det går vanen tro over stok og sten

Forfatteren optræder på bogens omslag som en blanding mellem Indiana Jones og Crocodile Dundee, hvorved bogen illuderer mere kulørt røverhistorie, end den rent faktisk er, skriver anmelderen.
Forfatteren optræder på bogens omslag som en blanding mellem Indiana Jones og Crocodile Dundee, hvorved bogen illuderer mere kulørt røverhistorie, end den rent faktisk er, skriver anmelderen. .

Man skal hverken bedømme en bog på dens omslag eller dens titel, således heller ikke Eske Willerslevs nye ”Det er et fucking eventyr!”, der er udkommet på Gyldendal. Her optræder forfatteren nemlig på forsiden som en blanding mellem Indiana Jones og Crocodile Dundee, hvorved bogen illuderer mere kulørt røverhistorie, end den rent faktisk er. For selv om der er masser af smæk for skillingen og ramasjang, er den også – og måske især – en herlig nørdet bog om videnskab og om den politik og etik, der bliver bestemmende for, hvad man som forsker kan, må og bør.

Eske Willerslev er biolog, DNA-forsker og professor ved Københavns Universitets center for geogenetik, og han fortæller i 22 korte kapitler om sine rejser i vildmarken og om sin videnskabelige jagt på fossile menneskerester fra hele verden. Hvert kapitel er garneret med et eller flere objekter samt med et musiknummer, som i særlig grad minder ham om den pågældende rejse eller begivenhed, og det hele skildres i et veloplagt sprog, der hverken er bange for at kritisere politikernes manglende visioner, woke-bevægelsen eller benytte sig af klicher, bandeord og halvkedelige opremsninger.