Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Hvem hvad hvor

Musiker: Man skal huske at skabe plads til skønheden

Mikael Rahbæk Andreasen modtog sidste år komponistprisen Steppeulven 2016. – Foto: Polfoto

Musikeren Mikael Rahbæk Andreasen læser både klassikere, krimier og opbyggelig kristen litteratur

Hvem læser du generelt?

Jeg tror ikke, at jeg har nogle generelle forfattere, jeg oftest læser, men hvis jeg tænker tilbage, er det vist forfattere som Franz Kafka, Paul Auster og Svend Åge Madsen, jeg har læst mest af. Og en del ikkefærdiglæst Dostojevskij. Hvis det skal være feriekrimilæsning, tyer jeg oftest til Robert Goddard, som min favoritbibliotekar Jesper anbefalede mig for en del år siden.

Hvad læser du lige nu?

Jeg læser Patrik Hagman – ”Om kristet motstånd” (om kristen modstand, red.). Han er en svensk teolog, der forsøger at komme med et bud på, hvordan man på et kristent grundlag kan yde en ikke-voldelig politisk modstand i samfundet. Det kan lyde revolutionært, men det handler blandt andet meget lavpraktisk om, hvordan han lever et liv, der vender sig mere mod skaberværket end mod forbrugersamfundet. For eksempel har han selv den lille konkrete øvelse at lægge alt arbejdet fra sig for at nyde udsigten, når han kører forbi en smuk naturstrækning i toget. Sådan insisterer han på at skabe plads til skønheden i hverdagen. Det er meget inspirerende. I ”Læsekræsen”, en læsegruppe, jeg er en del af, læser vi i øst og vest. Nyt og gammelt. For tiden har vi fat i nogle klassikere og har senest læst ”Bølgerne” af Virginia Woolf og skal læse ”Kongens fald” af Johannes V. Jensen til næste gang.

Hvor læser du?

Jeg læser oftest i min sofa i stuen med et tæppe, noget varmt at drikke og en afdæmpet lp på pladespilleren. Det seneste års tid har jeg dog rejst en del og har næsten altid der en bog med i tasken til timerne i tog og fly.