Prøv avisen
Teater

MeToo-teater til tiden

3 stjerner
Ud af en skov af mikrofonstativer kommer Jens Albinus og de andre skuespillere i åbningsscenen i ”Revolt. She said. Revolt Again”. – Foto: Bjarne Stæhr

Den unge engelske dramatiker Alice Birchs krasbørstige successtykke ”Revolt. She Said. Revolt Again” kan nu opleves i en flot fordansket og feministisk fortærsket version på Husets Teater

Kravlende kommer de ud af en skov af mikrofonstativer, som med deres ledningearme slangeagtigt omslutter de krybende kroppe og gør vejen frem i lyset ufremkommelig. Allerede i åbningsscenen slås tonen altså an.

Det er talens umulighed, når sproget synes mættet med magthierarkier og undertrykkende strukturer, der er forestillingens højaktuelle tema i disse MeToo-tider.

Et tema, der forløses fra forskellige vinkler igennem en serie af små absurde og dog genkendelige episoder. Når Jens Albinus dada-agtigt indleder med en kaskade af afbrudte øh’er. Fordi selve sproget er under anklage og nødvendigvis må nedbrydes til en strøm af betydningsløse ikke-ord for at undgå forne tiders fejl. Eller når Marina Bouras i sælsomt samspil med samme Albinus træder ind i det allermest intime samtalerum mellem to elskende og vender op og ned på magtforholdet. Gør kvinden til den aktive, manden til passivt modtagende part.