Mette Bock: Jeg begynder ofte dagen med et Luther-citat

Kirke- og kulturminister Mette Bock (LA) har kun tid til at læse skønlitteratur i sine ferier, men hun tager aldrig på ferie uden bøger

Kirke- og kulturminister Mette Bock (LA).
Kirke- og kulturminister Mette Bock (LA). Foto: Jens Dresling/ritzau.

Hvem læser du gerne?

Jeg kan godt lide at dykke ned i ét forfatterskab ad gangen. I øjeblikket er jeg meget optaget af Merete Pryds Helle, som jo også lige har modtaget De gyldne laurbær for ”Folkets skønhed”. En anden forfatter, jeg også har besøgt flere gange, er Selma Lagerlöf. Hendes bøger har jeg læst på forskellige tidspunkter i mit liv og hver gang fået noget nyt ud af dem.

Hvad læser du lige nu?

Lige nu læser jeg den franske præsident Macrons ”Revolution”. Den mand vil jeg gerne være i selskab med. Og så læser jeg ”Et lille liv” af Hanya Yanagihara. Det er en bog med stor smerte, men også meget skønhed. Men med det liv, jeg har, er skønlitteratur ferielæsning. Til min fødselsdag for nylig fik jeg 93 bøger, hvoraf kun to var identiske. Så der er nok at tage fat på.

Men nu har jeg sommetider kun tid til at læse et lille Luther-citat om dagen. Jeg har en lille bog, der hedder ”Et år med Luther”, som jeg er meget glad for, og den starter jeg ofte dagen med. Det tager kun 30 sekunder, men det er jeg utrolig glad for. Han udtrykker sig også ret kraftfuldt, så det er også ret sjovt.

Hvor læser du?

Det gør jeg, når jeg er hjemme – og når jeg er på ferie. For det er altid med bøger under armen. Ofte tager jeg en af de små ”Tænkepauser” fra Aarhus Universitet med mig på mine rejser. De er fantastiske!