Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Michael Jackson var et religiøst menneske

Michael Jackson tidligere i år. - Foto: VINCENT AMALVY Denmark

Popstjernen Michael Jackson voksede op med Jehovas Vidner, men de seneste år har der været rygter om, at han flirtede med andre religioner

Da Michael Jackson var barn, var søndagene hellige.

For det første var det dagen, hvor han gik med familien i kirke. Og for det andet var det dagen, hvor han øvede sine sange.

- Det virker måske som modstridende til ideen om at hvile på sabatten, men det var den helligste måde, jeg kunne bruge min tid på: at udvikle de talenter, Gud gav mig. Den bedste måde, jeg kan forestille mig at vise min tak på, er ved at få det bedste ud af den gave, Gud gav mig, skrev Michael Jackson i 2000 i en klumme til Beliefnet.

Michael Jackson døde torsdag aften dansk tid i en alder af 50 år. Han voksede op som en del af Jehovas Vidner.

I klummen beskrev han, hvordan familien brugte søndagen i forstæderne i det sydlige Californien på at gå dør til dør eller rundt i indkøbscentrene for at dele bladet 'Vagttårnet' ud.

- Jeg fortsatte mit missionsarbejde i årevis, selv efter min karriere var gået i gang, skriver han.

Fra Michael til Mikaeel
De seneste år har der flere gange været rygter om, at Michael Jackson var konverteret.

I november sidste år bragte den britiske tabloidavis The Sun en nyhed om, at han var konverteret til islam - og havde skiftet navn til Mikaeel Jackson med navn efter en af Allahs engle.

Tidligere havde Michael Jacksons bror, Jermaine, sagt, at det var sandsynligt, at popstjernen ville konvertere til islam. Jermaine Jackson har selv været muslim siden 1989.

Michael Jackson har dog aldrig selv officielt be- eller afkræftet, at han skulle være konverteret til islam.

Sabbatten
Popstjernen er også blevet kædet sammen med andre religioner. I 2005 blev han set med det tynde, røde armbånd, som kendetegner den jødiske kabbala-retning.

Andre sangere som Madonna og Britney Spears følger kabbala, og anonyme kilder fortalte, at skuespillerinden Elizabeth Taylor fik gjort Michael Jackson interesseret.

I klummen fra 2000 fortæller Michael Jackson, at han fandt stor inspiration i den jødiske sabbat, hvor alle hverdagens pligter ikke er tilladt, så 'menneskeheden kan gøre det almindelige ekstraordinært og det naturlige mirakuløst', skrev han.

Da Michael Jackson gik fra at være en barnestjerne til en verdensstjerne, blev det sværere for ham at gå i kirke med sin familie. I 2000 havde han børnene Prince og Paris.

- Der har været tider i mit liv, hvor jeg - ligesom alle andre - har tvivlet på Guds eksistens. Når Prince smiler, når Paris ler, er jeg ikke i tvivl. Børn er Guds gave til os. Nej, det er mere end det, de er udtrykket for Guds energi, kreativitet og kærlighed. Han kan findes i deres uskyldighed og opleves i deres legesyge, skrev Michael Jackson.