Morten Albæk har skrevet en bog om Morten Albæk til Morten Albæk. Hvorfor vi andre skal blandes ind i det, er uklart

Filosof og erhvervsmand Morten Albæk blæser til kamp mod floskler og falske sandheder i ny bog, der er sjældent rig på floskler og halve sandheder

I en alder af 47 år har Morten Albæk fundet ud af, at han har levet sit liv forkert. Det er da bestemt godt, at Albæk er ankommet til disse elementære erkendelser. Hvorfor vi andre dog skal blandes ind i det lidt forsinkede selvopgør, synes imidlertid uklart, skriver anmelder Kathrine Maria Amann om Morten Albæks nye bog, "Falske sandheder i livet".
I en alder af 47 år har Morten Albæk fundet ud af, at han har levet sit liv forkert. Det er da bestemt godt, at Albæk er ankommet til disse elementære erkendelser. Hvorfor vi andre dog skal blandes ind i det lidt forsinkede selvopgør, synes imidlertid uklart, skriver anmelder Kathrine Maria Amann om Morten Albæks nye bog, "Falske sandheder i livet". . Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix.

At Morten Albæk har det med at skrive om sig selv, når han tror, han skriver om tidsånden, er en kendt sag. Sådan var det med bogen "Det gennemsnitlige menneske" (2013), hvor barndomserindringer blev til ledelsesfilosofi, og senest i "Ét liv, Én tid, Ét menneske – Hvordan vi glemte at leve et meningsfuldt liv" fra 2018, der ligeledes forvekslede selvbiografi med samfundskritik. Nu er Albæk tilbage med – skulle man kalde det livsfilosofi? En selvhjælpsbog? Kladden til en meget lang skåltale?

"Falske sandheder i livet" søger at gøre op med en række sejlivede myter og floskler, vi fortæller hinanden. Klichéer som "man er, som man er", "succes gør dig lykkelig", myten om det ensomme geni og den eneste ene, forestillingen om, at man kan blive, lige hvad man vil. 10 falske sandheder præsenteres og tilbagevises gennem bogens 10 kapitler.