Prøv avisen

Birthe Rønn Hornbechs erindringer bekræfter billedet af hende som en kæk og gesjæftig kvinde

3 stjerner
Tidligere folketingsmedlem for Venstre Birthe Rønn har også været 37 år i politiet. Det er de år, der danner afsæt for bogen ”Politierindringer”. – Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Anekdoten er det bærende element hos Birthe Rønn Hornbech, der i sine politierindringer dog vanen tro slår med krabasken, blandt andet mod landets lovgivere og mod kvinder, der søger beskyttelse i krænkelseskulturen

Birthe Rønn Hornbech er cand.jur., tidligere medlem af Folketinget for Venstre, og var fra 2007 til 2011 desuden integrations- og kirkeminister.

Men hun har også været 37 år i politiet. Først som fuldmægtig i Roskilde, senere som anklager i Landsretten for Statsadvokaten for Fyn og endelig som vicepolitimester hos rigspolitichefen sideløbende med sin politiske karriere.

Det er de første to perioder, der danner rammen om hendes nye bog ”Politierindringer”. Den skildrer en række af de sager, der har gjort størst indtryk på hende – og de sager, der i særlig grad illustrerer de udfordringer, som politi- og retsvæsen både dengang og i dag står over for.