Museumsbesparelser rammer forskning

Forskeres tilgang til viden bliver besværliggjort med fyringsrunde på Nationalmuseets biblioteker

Det gik hårdt ud over Nationalmuseets biblioteker, da der i denne uge var fyringsrunde på museet. Ud af i alt syv fyrede akademikere var de fire ansat på museets biblioteker. Der blev også beskåret kraftigt i administrationen, og i alt blev der varslet 20 fyringer. Museets tillidsmand for akademikerne, Niels Bonde, kalder det for "en klar tendens", at man har skåret så hårdt på museumsområdet. Og det vil gøre det markant sværere for forskere at udføre deres arbejde:

"Det betyder, at vores tilgang til viden bliver besværliggjort. Det vil både gå ud over vores egne forskere og forskere fra landets universiteter, som bruger biblioteket," siger Niels Bonde til Information, og han understreger, at også almindelige danskere har adgang til bibliotekets bøger.

Man har blandt andet fyret de personer, der centralt står for indkøb af værker. Så der er ikke nogen til at holde biblioteket ved lige – med mindre forskerne selv gør det:

"Der er ikke nogen plan for, hvordan biblioteket skal køre videre. Men hvis forskerne selv skal gøre det, så får de jo i hvert fald endnu mindre tid til at forske," siger Niels Bonde.

/ritzau/