Prøv avisen

Musik forbedrer alle færdigheder

Michala Petri har netop udgivet cd’en ”English Recorder Concertos.” – Foto: .

Musikeren Michala Petri er internationalt anerkendt for sine færdigheder på blokfløjte. Og nu er hun aktuel med en ny cd

Hvilken slags musik vil du gerne stå op til om morgenen?

Jeg vil gerne stå op til musik, der passer til min stemning på det tidspunkt. Hvis jeg har travlt og skal forlade et hotel efter en koncert aftenen før, kan det være energisk en rolig morgen hjemme må det gerne være blidt, og hvis mine teenagepiger er hos mig, må det gerne være alt muligt, som jeg normalt ikke lytter til.

LÆS OGSÅ: Musik går lige i følelserne

Hvad skal musik gøre godt for?

For det første gør det godt, fordi vi tror, det ikke gør godt for noget! Med det som udgangspunkt kan vi tage imod musikken uden at bruge hjernen, men med åbent sind, uden forbehold og uden angst for ikke at forstå. Og efterhånden er det også almindeligt kendt, at lytter man til musik eller spiller man selv, bliver ens andre færdigheder temmeligt omgående også bedre dette er der lavet adskillige forsøg med blandt skolebørn.

Vil du anbefale tre musikudgivelser, der har gjort særligt indtryk på dig?

Jeg kan anbefale flere end tre! Under alle omstændigheder vælger jeg blandt klassikerne, som efterhånden er blevet fælles ejendom: Glenn Goulds Goldbergvariationer, Keith Jarretts Köln Concert og Michael Jacksons Man in the Mirror. Alt sammen indspilninger, som virker nye, hver gang man hører dem ligesom visse gamle film gør, fordi de har en særlig ægthed og renhed, som gør, at man opfatter indholdet og ikke det ydre.

Oplever du en forbindelse mellem musik og det religiøse?

Det gør jeg afgjort ligesom de fleste andre, tror jeg. Om man er sig det bevidst eller ikke. Musikken er en meget naturlig vej til det religiøse, og der er vel også en årsag til, at den findes i alle religioner. Mange komponister gennem tiderne har talt om forbindelsen mellem Gud og musik, og nogle af de mest betydningsfulde værker er skrevet til religiøse højtider.