Når vi dør

Clint Eastwood har instrueret filmen "Hereafter", der handler om hvad der sker, når vi dør

Når vi dør

3 ud af 6 stjerner.

Siden Clint Eastwood begyndte selv at instruere film, har han opnået anerkendelse, og hans filmografi omfatter mange prisvindere.

Eastwoods seneste film, "Hereafter", hører til hans svageste. Emnet er i sig selv vanskeligt at behandle og at forholde sig til, og historien er vanskelig at holde sammen på. Den har nemlig tre hovedpersoner, som først mødes efter syv kvarters tid.

Filmen handler om, hvad der sker, når vi dør. Hvordan er selve dødsoplevelsen, og hvordan er det at være død? De tre hovedpersoner belyser disse spørgsmål på hver deres måde. Den franske top-journalist Marie (Cécile de France) er druknedøden nær i tsunamien i julen 2004. Mens hun nærmest er død, har hun en oplevelse, hun ikke kan forklare – og som ingen orker at høre om.

I San Francisco møder vi George (Matt Damon), der har paranormale evner og tidligere har ernæret sig som psykisk medie. Hans evner forhindrer ham i at leve et normalt liv. Endelig finder vi i London drengen Marcus, der mister sin tvillingebror, savner ham hjerteskærende meget og vil gøre alt for at komme i kontakt med ham. Efter på skift at have fulgt de tre, finder vi dem – endelig – samtidig i London, hvor filmen finder sin afslutning.

Filmens emne kunne ikke aftvinge denne anmelder megen interesse, men det skyldes – skal man tro filmen selv – kulturelle blokeringer og fortrængninger.

Under alle omstændigheder er "Hereafter" en vældig lang film, hvis tresporede handling nok hænger sammen, men ikke fænger tilstrækkeligt til at holde i de knap ni kvarter, den varer.

kultur@k.dk