Når ens søde nabo kan blive ens bøddel

Den sidste henrettelse i DDR i 1981, hvor råddenskaben også er rykket helt ind i Stasis eget net, skildres i denne fine film

Heldigvis var der i DDR folk som Franz Walther, der kunne mærke deres samvittighed, men de betalte den højeste pris. Filmen om ham vil tænde et lys i verden.
Heldigvis var der i DDR folk som Franz Walther, der kunne mærke deres samvittighed, men de betalte den højeste pris. Filmen om ham vil tænde et lys i verden. Foto: Angel Film.

Vi er i Østtyskland i slutningen af 1970’erne. Franz Walter er en ung begavet videnskabsmand, der står til en flot karriere. Han får stillet et professorat i udsigt, når hans lærer går på pension, og det er der ikke lang tid til. Han skal bare lige arbejde en kort periode for Ministeriet for Statssikkerhed, Stasi, inden.

Det går han naivt ind på og får stillet en dejlig lejlighed til rådighed, hvor han sammen med sin forlovede Corina kan begynde deres samliv i nye lækre omgivelser. Den er endda møbleret efter tidens nyeste mode som for eksempel et fedt stereoanlæg.