Nick Caves sange ved alt, og han lever i en smuk og desperat verden

I ny interviewbog taler sangeren Nick Cave åbent om heroin, religion, sorg og musikken, som kan forandre mennesker – det er fremragende og rystende læsning

Australske Nick Caves nye bog, “Faith, Hope and Carnage”, giver et usædvanligt og til tider rystende indblik i en kunstners arbejde med at artikulere sorg. Her ses kunstneren i Den Sorte Diamant i København ved åbningen af udstillingen "Stranger Than Kindness" i 2020.
Australske Nick Caves nye bog, “Faith, Hope and Carnage”, giver et usædvanligt og til tider rystende indblik i en kunstners arbejde med at artikulere sorg. Her ses kunstneren i Den Sorte Diamant i København ved åbningen af udstillingen "Stranger Than Kindness" i 2020. . Foto: Mikkel Møller Jørgensen.

“Ask me anything” (spørg mig om alt) står der på australske Nick Caves online-platform, The Red Hand Files, som siden 2018 har udviklet sig til en åben samtale mellem sangeren og hans fans om sorg, inderlighed og sårbarhed. 

Disse emner udgør også kernen i bogen “Faith, Hope and Carnage”, der bygger på over 40 timers samtaler med journalisten fra det amerikanske medie Observer Seán O’Hagan, (påbegyndt under lockdown i 2020). Helt centralt står sønnen Arthurs død i 2015 som 15-årig.