Prøv avisen

Nu kan de allermindste også opleve opera

I ”Hjertelyd”, som operaen hedder, bliver babyernes egne lyde og fysiske aktiviteter en del af forestillingen i en scenografi med bløde, glatte og pelsede overflader samt lys og mørke. Foto: Kåre Viemose for Den Jyske Opera

Med operaen ”Hjertelyd” har Den Jyske Opera skabt den første danske babyopera nogensinde. Forestillingen har premiere i Aarhus i dag

Den Jyske Opera har i snart mange år produceret opera-forestillinger, der henvender sig specielt til børn og unge. Nu er de gået skridtet videre og har skabt en opera, hvor lyde, farver og scenografi er skræddersyet til helt små børn mellem nul og to et halvt år i selskab med deres forældre eller bedsteforældre.

I ”Hjertelyd”, som operaen hedder, bliver babyernes egne lyde og fysiske aktiviteter en del af forestillingen i en scenografi med bløde, glatte og pelsede overflader samt lys og mørke.

Teksten er både dansk, engelsk og babysprog.

”At skabe en operaforestilling for de allermindste åbner fantastiske muligheder for at udvikle operaens format og udtryk til noget helt særligt. Børn, der endnu ikke er begyndt at udtrykke sig sprogligt, oplever med hele kroppen og alle sanser vidt åbne,” siger Birgitte Holt Nielsen, der er børneoperaproducent på Den Jyske Opera. Hun tilføjer:

”Det er første gang nogensinde, at en dansk operainstitution har begivet sig ud i at skabe en ægte babyopera, der er på de allermindste børns præmisser.”

Musikken er skabt af cellist og komponist Sam Galzer, og Zoë Palmer har skrevet libretto og instrueret forestillingen.

”Hjertelyd” har premiere på Godsbanen i Aarhus i dag og spiller her frem til den 19. januar.

I januar spiller forestillingen desuden i Hørsholm og i Ferritslev på Fyn.

Til efteråret er det planen, at babyoperaen skal på turné i hele Danmark.