Ny bog vil gøre op med myterne om atomkraft. Det er tankevækkende læsning

Debatten om atomkraft er igen højaktuel, og denne bog forsøger at gøre op med de myter, forfatteren mener, der hersker om atomkraft. Bogen bidrager ikke med meget nyt, men til gengæld har den tankevækkende og illustrative eksempler

En nyere måling viser, at der er et lille flertal for atomkraft i befolkningen. Det ligner en generationskløft, for det er især de unge, der er tilhængere. Her ses netop tilhængere til Folkets Klimamarch i København i 2021.
En nyere måling viser, at der er et lille flertal for atomkraft i befolkningen. Det ligner en generationskløft, for det er især de unge, der er tilhængere. Her ses netop tilhængere til Folkets Klimamarch i København i 2021. . Foto: Thomas Rousing/Ritzau Scanpix.

Efter at have ligget underdrejet i mange år er debatten om atomkraft igen kommet på den politiske dagsorden, og under indtryk af energikrise og klimaændringer er der for første gang i nyere tid et lille flertal herhjemme for at satse på atomkraft, som en Megafon-måling i september viste. Det ligner en generationskløft, for det er især de unge, der er tilhængere, mens den største modstand findes i aldersgruppen over 60 år.

Forfatteren Hans Jørgen Nielsen har arbejdet som journalist og politisk rådgiver og har udgivet flere bøger om at skrive. Det er da også en veloplagt fremstilling af atomkraft, som læseren bliver præsenteret for i denne bog, og hvis man ellers kan affinde sig med, at forfatteren jævnligt henvender sig direkte til læseren i førsteperson, er det svært ikke at lade sig rive med af fortællingen.