Prøv avisen

Optagelser til DR-drama indtager folkekirken

Fortællingen om Kain og Abel bliver omdrejningspunkt for fortællingen i ”Herrens veje”, der er skrevet af manuskriptforfatteren og tv-kokken Adam Price. Foto: Andreas Beck

Optagelserne til DR-serien "Herrens veje" er i fuld gang, men filmholdet holder kortene tæt til kroppen og giver ikke pressen adgang

Der er en vis grad af hemmelighedskræmmeri omkring den nye DR dramaserie ”Herrens veje”, der handler om tro og får premiere næste år.

Optagelserne til serien er i fuld gang, men filmholdet holder kortene tæt til kroppen og giver ikke pressen adgang. De afslører heller ikke gerne, hvor optagelserne finder sted, men lidt information er da sluppet ud:

Fortællingen om Kain og Abel bliver omdrejningspunkt for fortællingen i ”Herrens veje”, der er skrevet af manuskriptforfatteren og tv-kokken Adam Price. Serien handler om en præstefamilie og har skuespillerne Ann Eleonora Jørgensen og Lars Mikkelsen i hovedrollerne som forældrene, mens de to sønner spilles af Morten Hee Andersen og Simon Sears.

Og så står det nu klart, at dele af serien fysisk vil udspille sig i folkekirken, idet der i sidste uge var optagelser i Københavns Domkirke, Vor Frue Kirke, og i Københavns Bispegård.

På Vor Frue Kirkes facebookside kan man se en kort video, der er lavet i forbindelse med, at den ellers åbne kirke i sidste uge blev lukket for offentligheden i flere timer for at gøre plads til filmholdet. I videoen fortæller den såkaldte ”location manager” på ”Herrens veje”, Jan Martinsen, at han er positivt overrasket over folkekirkens velvillighed.

”Det er jo helt fantastisk, at vi kan få lov til at filme i den fine kirke, domkirken, for det havde jeg måske ikke lige regnet med, da jeg læste manuskriptet. Det er en fjer i hatten, både for os og folkekirken, at de har lukket os ind og sagt, at det vil de gerne være med til. Så det er vi rigtig glade for,” siger han.

I videoen kan man se kameraførere og lydmænd arbejde koncentreret inde i kirken, ved døbefonten og på kirkegangen, men der er ikke et eneste glimt af skuespillerne i aktion.

Også i Københavns Bispegård i Nørregade over for domkirken er der i den seneste tid lavet optagelser. På en række billeder, der er lagt op på stiftets hjemmeside, kan man ligeledes se kamerafolk og makeupartister arbejde koncenteret på blandt andet biskop Peter Skov-Jakobsens kontor. Et billede viser desuden gennemsigtige stemmebokse lig dem, der bruges til bispevalg, opstillet på bis-pegården.

Selvom ”Herrens veje” tager udgangspunkt i folkekirken, siger producent Camilla Hammerich i en pressemeddelelse fra DR, at serien kommer til at handle bredt om tro.

”Serien arbejder med trosbegrebet i en bredere sammenhæng som det, der leder vores vej igennem tilværelsen. Vækkelsen – når troen søger bolig i os – og fortabelsen – når troen forlader os – er seriens dramatiske yderpunkter og de ekstremer, som de fleste af hovedpersonerne gennemlever på deres rejse i ’Herrens veje’.”