Ove Korsgaard skriver historisk og aktuelt om sammenhæng mellem religion og kropskultur

Religion og sport er naturligvis ikke "det samme", men de kan sammenlignes med hensyn til deres samfundsmæssige funktion

Der optræder flere billeder i bogen, blandt andet denne mosaik af en gladiatorkamp. Mosaikken fra det 4. århundrede blev opdaget i 1834 i Italien.
Der optræder flere billeder i bogen, blandt andet denne mosaik af en gladiatorkamp. Mosaikken fra det 4. århundrede blev opdaget i 1834 i Italien. Foto: Wikimedia Commons.

Ove Korsgaard er en tidligere professor i pædagogik ved Aarhus Universitet og har skrevet en række bøger om folkelighed, folkeoplysning, dannelse, Grundtvig, pædagogik og idræt. Han er uddannet i Ollerup og har tidligere været lærer og forstander på Gerlev Idrætshøjskole. Nu vender han som næsten 80-årig tilbage til emnet idræt og kropskultur i en stort anlagt bog om idræt, religion og askese fra oldtid til nutid. Og hvem ellers, om ikke han?

Korsgaard ser med bogen på vekselvirkningerne mellem religion og idræt, og når blandt andet frem til at kulturelle forandringer altid hænger sammen med et nyt syn på kroppen.