Prøv avisen
Interview

Dengang P1-værten Anders Laugesen så en engel

Anders Laugesen optager programmet ”Mennesker og Tro” fra den røde skurvogn i sin baghave. - Foto: Lars Aarø/Fokus

At rejse er at leve livet med åbne sanser, mener radiovært Anders Laugesen. Som 16-årig tog han første gang alene ud i Europa, hvor der ventede ham store åndelige oplevelser. Det blev begyndelsen på en livslang trosrejse

Når den prisvindende P1-vært Anders Laugesen tager ”i marken” for DR, behøver han som regel bare at gå gennem sin baghave i Voldum mellem Aarhus og Randers. For her er hans berømte skurvogn plantet midt i den jyske muld med en udsigt over Laugesens egne kornmarker, hvor stråene står og sitrer i vinden, mens en svale tegner sin sorgløse signatur hen over himlen.

”Hør lige stilheden,” siger Anders Laugesen, mens et smil breder sig i skægget på ham.

Det er herfra, han optager programmet ”Mennesker og tro”, der lader gæster fra hele landet komme ind i skurvognens stilhed for at beskrive det liv, som man måske også bedst mærker, når man er stille. Og det er heller ikke tilfældigt, at Anders Laugesen har valgt at bo på et sted, der er som skåret ud af Søren Kierkegaards opbyggelige bog ”Liljen på marken og fuglen under himlen”. For man kan lære meget af at se ud ad vinduet her til sorgløse fugle og smukke kornblomster, der ikke bekymrer sig, men stråler i taknemmelig tavshed.

De er glædens læremestre, skrev Kierkegaard, der selv belærte sine læsere om, at Gud taler bedst i vores tavshed.

Sådan har Anders Laugesen også i sit eget liv oplevet ”stilheden som en vej ind til Guds stemme,” som han siger. Og i hans stue står også en meditationspude, der bliver brugt dagligt. Men rummet viser også, at Anders Laugesen ikke kun har oplevet sin egen mark, men en stor del af verden på sin egen trosrejse.