Dengang P1-værten Anders Laugesen så en engel

Anders Laugesen optager programmet ”Mennesker og Tro” fra den røde skurvogn i sin baghave. -

Anders Laugesen optager programmet ”Mennesker og Tro” fra den røde skurvogn i sin baghave. - Foto: Lars Aarø/Fokus

Jeg foretrækker stadig at rejse alene, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg har også opdaget, at man sanser verden stærkere, når man rejser alene i stedet for at have opmærksomheden bundet omkring dem, man rejser sammen med.
Anders Laugesen

At rejse er at leve livet med åbne sanser, mener radiovært Anders Laugesen. Som 16-årig tog han første gang alene ud i Europa, hvor der ventede ham store åndelige oplevelser. Det blev begyndelsen på en livslang trosrejse

Når den prisvindende P1-vært Anders Laugesen tager ”i marken” for DR, behøver han som regel bare at gå gennem sin baghave i Voldum mellem Aarhus og Randers. For her er hans berømte skurvogn plantet midt i den jyske muld med en udsigt over Laugesens egne kornmarker, hvor stråene står og sitrer i vinden, mens en svale tegner sin sorgløse signatur hen over himlen.

”Hør lige stilheden,” siger Anders Laugesen, mens et smil breder sig i skægget på ham.

Det er herfra, han optager programmet ”Mennesker og tro”, der lader gæster fra hele landet komme ind i skurvognens stilhed for at beskrive det liv, som man måske også bedst mærker, når man er stille. Og det er heller ikke tilfældigt, at Anders Laugesen har valgt at bo på et sted, der er som skåret ud af Søren Kierkegaards opbyggelige bog ”Liljen på marken og fuglen under himlen”. For man kan lære meget af at se ud ad vinduet her til sorgløse fugle og smukke kornblomster, der ikke bekymrer sig, men stråler i taknemmelig tavshed.

De er glædens læremestre, skrev Kierkegaard, der selv belærte sine læsere om, at Gud taler bedst i vores tavshed.

Sådan har Anders Laugesen

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.