På sporet af pavens kys i Kirke Værløse

Den gule pil peger – måske – på stedet, hvor paven kyssede jorden på Flyvestation Værløse, mener ...

Den gule pil peger – måske – på stedet, hvor paven kyssede jorden på Flyvestation Værløse, mener pilgrimsentusiast Helge Larsen. – Foto: Daniel Øhrstrøm

I mellemtiden er han jo blevet helgenkåret efter sin død, så det gør jo nok ikke stedet mindre helligt for katolikker.
Helge Larsen

Pilgrimsentusiasten Helge Larsen har fået lokal politisk støtte til at gøre den gamle landingsbane i Kirke Værløse til et pilgrimsstop. For her kyssede paven i 1989 den danske jord

Der står en hvidskægget mand med cowboyhat og sætter et campingbord op på landingsbanen i Kirke Værløse. Guitarstativet står allerede på et medbragt ægte tæppe på jorden. Og snart er der også dug, italienske rødvine, små vinglas og et stort italiensk durumbrød på bordet.

”Så er vi klar,” forkynder manden, der hedder Helge Larsen, fornøjet.

”Ja, altså ikke til nadver, men jeg synes, at det hørte sig til, når vi nu kalder arrangementet for ’Kys paven’,” fortsætter han, mens han spejder ud mod dagens første gæster.

Engang rullede danske Hercules-fly hjemmevant hen over landingsbanen her på den tidligere Flyvestation Værløse. Nu løber vinbjergsneglene formentlig ikke engang nogen rigtig livsfare ved at snegle sig over den forladte asfalt, hvor selv det vilde græs står i fred op af alle sprækkerne, efter at flyvestationen blev lukket i 2003, og der nu kun er tilladelse til sølle 1000 flyvninger om året herfra, mens kasernen er blevet forvandlet til luksusboliger.

Det er heller ikke svært at se, hvorfra græsfrøene er fløjet ind på asfalten. For langs landingsbanen står de lange græsstrå og vinker i vinden, men

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.